SCHELDEROMOLEN anno 2017

Een zeer belangrijk element/argument bij onze grondstoffen is het streven naar evenwicht, tussen smaak, voedzaamheid, gezondheid en het immer sterke ambachtelijke karakter van onze eindproducten.

Al onze producten worden aangekocht bij gecertificeerde biotelers.

We mogen stellen dat deze een heel aparte eigenheid hebben en dat het malen op steen de rode draad is doorheen het hele ambachtelijke productieproces op deze unieke windreus.

Het malen op steen, hoeft dit nog gezegd, de enige echte manier waarbij de ganse graankorrel, dus ook de kiem wordt vermalen op traag draaiende molenstenen wat verhitting van het meel voorkomt.
Hierdoor blijven koolhydraten, eiwitten, vitamines, mineralen, spore-elementen en essentiële vetzuren bewaard.
Met het gebruik van onze kwalitatieve en pure grondstoffen moet het vrijwel iedereen mogelijk zijn om perfect brood en ander lekkers thuis te fabriceren en te bakken.

De factor ‘ TIJD ‘ is zowel voor ons, de molenaars, als voor de thuisbakkers een fundamenteel gegeven, die sterk bepalend is voor een unieke ambachtelijke kwaliteit van het eindproduct die men wil nastreven.
Voor wat brood betreft, de naam ‘ BROOD ‘ waardig, dient men dan ook de nodige rusttijden en het natuurlijk gistproces te respecteren.
Het resultaat zal een zeer smakelijk brood zijn, temeer dit de enige manier is waarop de natuurlijke aroma’s van het graan ten volle tot uiting komen.

Evenwicht tussen smaak, voedzaamheid, gezondheid en een sterk aanwezig ambachtelijk karakter zijn de basis van ons aller gezondheid.

Heerlijk genieten van ECHT brood? Het kan…..
Vraag het aan :

Het Schelderoteam:

Paul VERSCHELDEN ( meester-molenaar/hoofdmolenaar )
Carlos DHONDT ( meester-molenaar )
Lorenzo DE BUYSERIE ( meester-molenaar )
Katleen VAN ESSCHE ( meester-molenaar )
Bart AERTS ( meester-molenaar )
Freddy MATTHYS ( meester – molenaar )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>